Hírlevél

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre, hogy a következő babamasszázs tanfolyamról mielőbb értesülj.Partnereink

Béres Erika honlapja

A kaposvári anyukák és kismamák weboldala

Ayurvéda rövid bemutatása

 

Az Ayurvéda India több mint 5000 éves gyógyító tudománya.

Az Ayurvédat az ?Élet Tudománya?-nak szokták nevezni, mert az ayur az életet, a véda pedig a tudást jelenti. Az Ayurvéda mentes minden vallási irányzattól, olyan tudomány mely a testi és lelki szenvedéseket testre szabottan végzi.

Az Ayurvéda két fő célja:

- Az egészség fenntartása

- Betegségek kezelése

Az Ayurvéda alapfilozófiája: ?ami kívül van, az belül is van?. Tehát ami megtalálható az Univerzumba az megtalálható az emberi testben is. A ayurvédikus filozófia szerint minden dolgot 5 elem épít fel, ezek: éter, levegő, tűz, víz, föld. Ezeket az őselemeket a 3 hatóerő, szanszkrit szóval dosha irányítja. A 3 hatóerő: Vata dosha, Pitta dosha és a Kapha dosha.

Az ember ayurvédikus testtípusának megállapítása nagyon fontos a kezelés hatékonyságának érdekében. Az ayurvédikus testtípus nem más mint a prakruti, amely az emberi lény alkata, természetes és vérmérséklete, amely a doshák arányából épül fel. Az egyén prakrutija összefüggésben van az őt felépítő 5 őselemmel, melynek kombinációja adja meg az adott személy prakrutiját. A testtípus megállapítását követően tudja a terapeuta a megfelelő gyógyító anyagot (pl.: masszázsolaj) kiválasztani és a kezelést személyre szabottan végezni.

Az Ayurvéda tanítása szerint az egészség nem más, mint az 5 őselem, a 3 doha, a 7 test szövet és a 3 végtermék harmonikus együttműködése.

Amikor a szervezetünket felépítő elemek al- vagy túlműködnek, kialakul a betegség.

Ayurveda nem csupán egy gyógyászati rendszer, hanem egy komplett életfilozófia, amelynek segítségével megteremthető a fizikai, a lelki, a mentális, érzelmi egyensúly vagyis a mindent magába foglaló egészség.

 

Ayurvéda rövid bemutatása

IWIWSatartlapGoogle bookmarkDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huFacebookDiggUrlGuru.huBlogter.hu